En enastående kombination

En enastående kombination!

Healingmassage, meditation och samtal en enastående kombination!

Healingmassage ger dig möjligheten att lägga märke till din kropp och dina känslor mer intensivt och levande tack vare den lugna, avslappnande och omsorgsfulla massagen, som hjälper dig att sjunka ner i en djup inre stillhet. Massagen  stödjer och respekterar kroppens psykiska energi. Det är ett starkt möte mellan västerländsk kunskap om psyke och kropp och österländsk alternativ behandling.

 

Kombinationen massage, meditation och samtal tar hänsyn till kropp, känslor och tankar.

När vi blir medvetna om vad som skapar spänningar i kroppen kan vi också bli inspirerade till förändring.

 

Olika delar i massagen

Massagen består av en grundmassage som följer chakraströmmarna och som vid behov och önskemål integrerar kroppens psykiska strömmar, polarisering och frigörande massage. Kroppens chakra har stor betydelse för vår utveckling och för vårt psyke eftersom en större del av kroppens psykiska energier rör sig i och igenom våra chakra. Ordet chakra kommer från Indiens uråldriga språk sanskrit och betyder ”hjul av virvlande energi”.

 

Chakra är helt enkelt energicentra i kroppen som är lika viktiga som våra fysiska organ och

därför är en utveckling och balansering av våra chakra avgörande för vår livskvalité.

 

När en utbildad Healingmassör och samtalsterapeut jobbar med de psykiska strömmarna i massagen handlar det om att hjälpa dig att stärka din medvetenhet om vad du tar emot och vad du ger ut. När behandlingen integrerar polaritet hjälper det dig att skapa ökad balans mellan din kropps olika delar och därigenom får du möjlighet till en mer psykisk helhet. Du kan till exempel få en ökad balans mellan tankar och känslor, manligt och kvinnligt, mellan projektioner så som att se dig själv som mindre eller mer värd än andra. Den frigörande massagen hjälper till att lösa dina spänningar som är svåra att nå vid vanlig massage. Här kombinerar terapeuten den grundläggande healingmassagen med mjuka rörelser och töjningar som på sikt ger dig en ökad rörelseförmåga i lederna och hjälper till att öka förbindelsen mellan din kropps olika psykiska områden.

 

Personligt samtal

Att kombinera samtal med healingmassage gör att du blir mer medveten intellektuellt om vad som pågår och på så vis blir bättre på att hantera olika situationer i livet. Det är med andra ord ett viktigt stöd för dig som vill använda dina individuella kvaliteter och hitta en riktning i livet som ger en mening för just dig.

 

Meditationen

Genom att meditera lär du dig att iaktta vad som sker inom dig och på så vis blir meditationen ett komplement till massage och samtal där du i ditt inre kan se och märka hur och var dina känslor uppstår i kroppen.  Precis som massagen så stödjer och respekterar meditationstekniken kroppens psykiska energi. Vägen mot inre harmoni stärks ytterligare.

 

En utbildad Kildenterapeut (Healingmassör och samtalsterapeut) har gått 3 år på utbildningscentret Kilden i Köpenhamn där hon eller han förutom själva utbildningen inom massage, healing, samtal, meditation, intuition, drömförståelse, yoga med mera även har mött sig själv.

 

Det är egentligen enkelt - du möter andra människor på den nivå du själv befinner dig.

Du kan helt enkelt hjälpa andra först när du har hjälpt dig själv och det är precis det som en utexaminerad terapeut  från Kilden har gjort och förstår.

 

© Text Catarina Bäckstrand